Продажба, монтаж и сервиз на климатична техника нова и втора употреба.

0887 877 177

 

20 Януари,2014

Профилактика на климатик?

Има ли нужда от профилактика на климатик и защо?

Профилактиката на климатик е не само препоръчителна, но и нужна ,заради прахта и мръсотията, която с течение на експлоатацията му се наслагва по вътрешния и външния топлообменници, което от своя страна води до затрудняване на нормалната работа на климатика, поради задръстване на пътя на въздушния поток. В следствие на замърсяването се образуват бактерии , мухъл, плесен и неприятна миризма, което от своя страна предразполага към замърсяване на въздуха, който дишате.

Качествената профилактика на домашен климатик се изразява във цялостно почистване на пластмасовите части, топлообменниците, жалузите и филтрите на климатика от прах и замърсявания. Всички части се третират със специални антибактериални японски препарати. Задължителна е и промивката на отточната тръбичка на вътрешното тяло, за да се избегнат запушвания на дренажната система и протичане.

След като преминем през първия етап от профилактика на климатик се замерват техническите данни (измерва се на налягането на хладилния агент в системата, отдавана температура при различни режими, ел. инсталацията) и ако е нужно се зарежда с хладилен агент. След извършването на замерванията се попълва протокол за извършена профилактика, като в него се описват параметрите на климатика, дали те са в нормите този протокол се предава на клиента.

След извършването на ежегодна профилактика на климатик, гарантираме на нашите клиенти, че рискът от повреди е намален до минимум, системата е напълно обслужена и работи на 100% от възможностите си, без да се затруднява и да има повишен разход на ел. енергия.

Оценете
(0 гласа)
Top of Page