Продажба, монтаж и сервиз на климатична техника нова и втора употреба.

0887 877 177

 

17 Февруари,2014

Как да изберем климатик?

Защо да изберем качество пред по-ниска цена?

В динамичното и високо технологично време, в което живеем климатика е уред, който отдавна не е лукс и се превърна в необходимост и удобство, което присъства в дома на всяко едно домакинство.

Всеки един от нас се е сблъсквал с въпроса:

Как да избера климатик?

Има няколко важни елемента за достигане до точен отговор на този въпрос.

  • - Първа спъпка в избора на климатик е измерването на квадратурата и височината на помещението, в което трябва да бъде поставена машината. Важно е да се вземе под внимание размера и броя на прозорците в помещението, броя на вътрешни и външни стени, както и наличието или отсъствието на добра изолация.
  • - След това се калкулира и определя бюджет, който можем да отделим за инвестиция в такъв вид електроуред и каква ще бъде експлоатацията му (най-вече за охлаждане, или охлаждане и отопление).

При избора на климатик е важно да се направи подробно проучване на пазара и да се отсеят възможно най-подходящите предложения удовлетворяващи подтребностите ни. За избора на максимално подходящ климатик е хубаво да знаем,че е по-добре да изберем машини на Японски производители. Безупречното качество и високата ефективност на климатиците е гарантира нисък разход на ел. енергия и висок комфорт. Цената е малко по-висока от тези на китайските, но такъв уред не се купува всеки ден и прецизната му работа е от голямо значние. Важно е да се обърне внимание, че Японските климатици са с между 20 и 40 % по - нисък разход на ел. енергия, а всички знаем „Евтиното, винаги излиза по-скъпо”! Идва ред и на показалателите, по които трябва да изберем подходящия за нас климатик и функциите, които желаем да притежава.

  1. 1. Климатика, е препоръчително да бъде от инверторен тип, за да осигури безпроблемна работа, както в режим охлаждане, така и в студените зимни дни при -15 градуса в режим отопление.
  2. 2. Важно е да обърнем внимание на COP – а на климатика! Това е коефициента на преобразуване, който е равен на отношението на отдаваната в помещенито топлина към консумираната електроенергия. Той е показател за ефективноста на електроуреда. Колкото е по-голям този коефициент, толкова по-икономичен ще бъде вашия климатик. За добри климатици се считат тези, които са с COP над 3,50. Най-добрите климатици имат COP, който надвишава 5. Не трябва да се забравя обаче, че колкото по-голям е климатика този коефициент пада, независимо, че мощността му расте.
  3. 3. Шумът, който отделя климатика не трабва да надвишава 30db
  4. 4. При избора си не трябва да пренебрегваме климатиците втора употреба. Последните години на пазара се предлага богата гама от рециклирани японски машини, които се отличават с изключително високо качество, ефективност и перфектен външен вид, а „Д енд Д трейд“ ЕООД предлага и същите гаранционни условия (3 г. гаранция), като на новите климатици.
  5. 5. Хубаво е да се доверим на доказани в сферата професионалисти, защото това ни гарантира възможно най-висококачественото гаранционно и след гаранционно обслужване!
Оценете
(0 гласа)
Top of Page