Продажба, монтаж и сервиз на климатична техника нова и втора употреба.

0887 877 177

 

17 Февруари,2014

Защо да избера покупка и монтаж на климатик от специализиран магазин?

Защо трябва монтаж на климатик да се извършва от сертифициран сервиз?

Професионалното изпълнение на монтаж на климатик, е една от най-важните стъпки след правилният избор на модела и покупката му. Рискът от повреди се ограничава до минимум,ако монтажът се извърши от специалисти, които имат голям опит, образование и изпълняват техническите изисквания за монтаж на климатик.

Преди да започне същинската част на монтаж на климатик , е добре сервизните техници да направят опглед и да се определят местата на вътрешния и външния модул на климатчната система. От съществено значение за Вас е климатикът да бъде правилно оразмерен за помещението, в което ще се монтира. Трябва да се избере подходящо място за вътрешното тяло, така че въздушната струя , която той отдава (особено при режим охлаждане) да не е директно насочена към хората в помещението, за да не нарушава комфорта им.
Много е важно и да не се забравя ,че от вътрешното тяло при режим охлаждане се оттича вода през дренажна тръба, която по принципа на скачените съдове трябва да има достатъчен наклон от вътре-навън ,за да не протича от вътрешния модул.

След като бъде уточнено най-оптималното място на климатичните тела се закрепя здраво планката на вътрешното тяло и се пробива отворът, през който преминава тръбния път към външното тяло. Когато дупката вече е пробита се преминава към изготвянето на тръбното трасе, монтаж на стойките за външнототяло. След като вече вътрешното тяло бъде закачено върху планката, се монтира и външното върху стойките. Двете тела се свързват посредством изолирани медни тръби, така че монтажът да придобие завършен вид.
Отвеждането на течащата вода от вътрешното тяло, както и от външното трябва да се отведе, така че да не създава излишен дискомфорт, както на собственика, така и на съседите.
Има специфични изисквания и технически похвати, които е нужно да се приложат, в случай ,че външното тяло се монтира на по-голяма височина от вътрепното тяло. Правилният монтаж в такива случай е изключително важен, за да не се стигне до оставането на компресора без масло, което би довело до разходи за ремонт или подмяна на части.

Задължително изискване е преди да се пусне хладилният агент по системата да се вакуумира тръбното трасе ,за да се избегне оставането на въздух и влага в него. Ако това изискване не бъде спазено при монтаж на климатик , рискът от повреди се увеличава.

Препоръчваме предварителна консултация със специалист относно покупка и монтаж на климатик.
Консултантите и сервизните техници на „Д енд Д трейд“ ЕООД имат голям опит и ще Ви предложат най-подходящата климатична система, като се съобразят с изискванията Ви, и ще изготвят най-оптималният вариант за монтаж.

Оценете
(1 глас)
Top of Page