Продажба, монтаж и сервиз на климатична техника нова и втора употреба.

0887 877 177

 

17 Февруари,2014

Покупка на климатик от специализиран магазин или хипер маркет?

Какви са уловките на хиепермаркетите и предимствата на специализираните магазини!

Пазара на климатична техника е изключително конкурентен. Всеки един от нас на първо четене влиза в и-нет и разглежда множеството търговци, които се подвизават там. Офертите са разнообразни, но подводни камъни дебнат отвсякъде!

За съжаление пренаситеното предлагане на този вид техника, предразполага за използването на много „мръсни” трикове с цел привличане на клиенти. Най-често нелоялен подход демонстрират големите вериги хипер маркети, в които се предлагат разнообразни домакински електро уреди. Примамват с уж ниски цени и безплатен монтаж, но всъщност след това този избор ни излиза доста солен, защото много от стоките са със съмнително качество и произход, а цената за монтажът всъщност е добавена към цената на климатика.

Важно е да знаем, че риска от покупка на климатик от такъв хипер макет е много голям. „Консултантите” работещи в сектора за продажба такъв вид техника са не достатъчно компетентни и технически неграмотни, за да предоставят на клиентите необходимата важна информация, която е задължително да знае всеки един потребител.

Там важи правилото, че не клиента, а таргета е важен! Минусите обаче съвсем не се изчерпват с това. В случай, че сме закупили климатик от такова място е твърде вероятно монтажа да бъде извършен непрофесионално, което пък само по себе си води до последващи проблеми в работата на уреда.

Най-лошото идва, когато ни се наложи да използваме гаранционен сервиз. В много от случаите големите вериги използват фирми под изпълнител или лица със съмнителни професионални умения, които са на принципа „Повикване по телефона” , няма офис, няма сервизна база, няма актуални данни за контакт. Друга обаче е ситуацията, ако изберем да закупим климатик от Фирма специализирана в Продажба, Монтаж и Сервиз на климатици. В тези магазини отношението и подхода към всеки клиент е индивидуално. Консултантите са технически образовани и добре информирани - готови да отговорят изчерпателно на всеки въпрос зададен от клиента.  Взимат под внимание всеки един детайл свързан със събирането на информация, за мястото, на което ще бъде монтиран климатика. Дават специфични съвети относно позиционирането на уреда и неговата експлоатация. Задължително екип от професионалисти прави предварителен оглед на мястото, за което е предназначено монтирането на машината.  Повечето техници от монтажните и сервизни екипи са сертифицирани от Българската браншова камара, което е предпоставка да висок професионализъм.  Вероятността да не можем да се свържем със сервиза е сведена до минимум, а фирмата, от която е закупен климатика отговаря еднолично и изцяло за неговото гаранционно и след гаранционно обслужване! Специализираните магазини за климатици освен всички друго са оторизирани сервизи за марките климатични системи, които предлагат, което автоматично означава, че получавате гаранция освен от оторизирания сервиз и от вносителя на климатикът, който закупувате.

От „Д енд Д трейд“ ЕООД ще бъдете обслужени като личност, а не погледнати като таргет!

Успех!

Оценете
(1 глас)
Top of Page