Продажба, монтаж и сервиз на климатична техника нова и втора употреба.

0887 877 177

 

15 Април,2014

Вреден ли е климатика?

Ние от Д едн Д трейд, категорично казваме:
-Не, не е вреден!
Като начало искаме да отбележим, че отдавана климатиците не са това, което са били в близкото минало. Съвременните климатици разполагат с йонизатори, озонатори, овлажнители на въздуха и още много екстри, които са създдени за подобраване на качеството на живот на потребителите. Мит  остават мненията за висока степен на изсушаване на въздуха, което води до заболявания на дихателните пътища, развиване на алергии и преждевременно състаряване на кожата и изтощаване на косата.
Противно на тези отживели твърдения, в последните години, все повече доказани специалисти в сферата на медицината и по-точно пулмологията и алергологията, препоръчват използването на климатик. Подчертаваме обаче, че става въпрос за съвременни инверторни климатици, снабдени с йонизатор, озонатор и овлажнител!
Климатиците са много добър приятел, стига да ги ползваш, както трябва.
И в този ред на мисли, спазвате ли препоръките ни ще се убедите,че климатика е полезен, а не вреден уред в дома ни!

-Бъдете много внимателни при избора си на климатик! Нискокачествените климатици са снабдени с изключително некачествени филтри, които с времето стават източник на бактерии! Консултирайте се с професионалисти и задължително споделяйте  с консултанта, ако страдате от някакво заболяване или алергия!
-Изберете климатик с йонизатор, защото обикновенните климатици намаляват количеството на полезните за човешкия организъм отрицателни йони и баланса трябва да бъде регулиран!
-Почиствайте редовно филтрите! Задължително е в месеца 2 пъти на измивате филтрите на вътрешеното тяло и веднъж годишно да се прави обща профилактика, както на външното, така и на тътрешното тяло на климатика!
-Температурната разлика не трябва да е по-голяма от 8 до 10 градуса вътре в помещението и околната среда!
-Не стойте директно под въздушната струя на климатика!

Спазвате ли тези препоръки, климатика наиститина ще бъде ваш приятел, а не враг!

Оценете
(0 гласа)
Top of Page