Продажба, монтаж и сервиз на климатична техника нова и втора употреба.

0887 877 177

 

15 Април,2014

Защо да изберем рециклиран Японски климатик?

По тази тема има много неща, които могат да бъдат казани и много спорове да бъдат проведени.
Мненията са много и различни. Компетентни и не чак до там запознати „специалисти” са изразили хиляди мнения по темата.
Доказан факт обаче е, че машините произведени за  японския пазар,  са в пъти по-качествени от тези предназанчени за европейския.
Известно е по целия сват, че японците са високотехнологична нация със завишен критерии към всеки един продукт, който произвеждат и използват.
Сравнявайки един нов климатик произведен за европейския потребител и един рециклиран японски климатик произведен на японския потребител, веднага се набива на очи съществената разлика в COP-a на машините (коефициента на преобразуване, който е равен на отношението на отдаваната в помещенито топлина към консумираната електроенергия) Този коефициент е  показател за ефективноста на климатика . Колкото е по-голям е той, толкова по-икономичен ще бъде вашия уред.
За добри климатици в Европа се считат тези, които са с COP над 3,50, а в Япония за същия клас машини долната граница ба този COP е  5.
Това прави уреда високо ефективен, но за сметка на това енергоспестяващ. Важное да се обърне внимание, че рециклираните японски климатици са с между 20 и 40 % по- нисък разход на ел.енергия от новите климатици предлагани в търговската мрежа.
В търговката мрежа не е проблем да се открият рециклирани японски климатици с безупречен външен вид и изключително приемлива цена.Вътрешните тела са с вид на чисто нови и въпреки,че дистанционните управления са с йероглифи, не се препоръчва да бъдат заменяни с универсални, защото така не могат да бъдат използвани всички функции на климатика.Търговците предлагат превод и подробно описание на всяко дистанционно.
Гаранционните условия са същите като тези на предлаганите нови машини – 3 години, като годишните профилактики и тук са задължителна и неделима част от гаранционната карта, която дава търговеца.
Препоръчително е, коагато избираме рециклиран японски климатик, той да бъде закупен от Фирма специализирана в Продажба, Монтаж и Сервиз на климатици, за да бъдем сигурни,че и след изтичане на гаранционния срок, климатиците ще бъдат подържани професионално.

Оценете
(14 гласа)
Top of Page