Продажба, монтаж и сервиз на климатична техника нова и втора употреба.

0887 877 177

 

16 Септември,2014

Климатици за всеки удобен момент

Една стара поговорка разказва за европеец, който попаднал на северния полюс. Той бил полузамръзнал, когато един ескимос го открива и го отвежда в своето иглу, за да го стопли и нахрани. Европейския гост опитал да сгрее премръзналите си ръце, за целта свил ги в юмрук и започнал да вдишва парата от устата си. Ескимосът с недоумение го попитал, какво прави и европееца обяснил, че се стопля по този начин. Когато ескимоса сервирал традиционен горещ бульон на посетителя си, европеецът започнал да охлажда горещата течност с уста и вдишвайки в нея студеня струя въздух. Домакинът отново погледнал с недоумение и попитал, защо прави така. Европеецът отвърнал, че така охлажда ястието.

Приказката е стара и поучителна в редица аспекти и направления. И освен очевидното, нека заедно се пренесем във времето, от каменната ера, когато хората се топлели единствено с помощта на дървата. Днес еволюцията на човешкия интелект бележи космически нива.

Независимо дали е лято или зима, климатикът е незаменим спътник и ни следва навсякъде в ежедневието.

Изобилие и многообразие от модерни климатици не се свежда до едно и две предложения. Те съчетават в себе си мощност, функционалност и качества. В общи линии климатиците се делят на промишлени и битови, а те от своя страна се определят от мощността. За домашни условия климатика не изисква голям потенциал, но за сметка на това има красива визия и икономичен режим. Така от познатите само преди десетилетие климатици, днес на пазара могат да бъдат открити инверторни модели, чиято консумация и на електричество се равнява на количеството изгорено такова само от една електрическа крушка.

Измежду двете групи климатици съществува и среден клас, известни като полупромишлени. Те достигат мощност 7-25kW и се използват и за бита, и в обществени помещения. Сред видовете климатици съществуват и други два вида, поделящи се на моноблок или сплит.

Според типа на помещенията, възможностите за монтаж и поставяне на климатик, а така също и в зависимост от мощността и нуждата за отопление, охлаждане или и двете, климатиците, създават идеални условия за среда на живот.

В най-общи линии специалистите съветват в избора на климатична система да се обръща най-голямо внимание над вида, големината и предназначението на помещенията, в които ще бъде поставено тялото на климатика. Добър вариант е и предварителната консултация със специалист от бранша, в случай, че всеки желае дискомфорт, както за вас, така постигне максимален комфорт в помещенията.

Оценете
(4 гласа)
Top of Page